Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

05 April 2018

Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Siska De Wolf, plaats 17

Siska is een deel van het nieuwe voorzittersduo van Jong Groen. “Samen met anderen de handen uit de mouwen steken en actie voeren geeft me echt energie", legt Siska ons uit. Ze wil er volkomen voor gaan “en dat wil ik echt het liefst samen met Groen”, lacht Siska. Siska staat voor leefbaarheid op alle niveaus. Als studente toegepaste psychologie heeft ze veel ervaring met leefbaarheid binnen het thema welzijn. Ze merkt dag in dag uit dat er nog steeds veel nood is aan aangepaste, toegankelijke en warme zorg en daar wil ze samen met Groen graag op een gestructureerde manier aan werken.
 
 

Bram Noens, plaats 24

“Ik wil niet meer vanop de zijlijn toekijken en enkel maar commentaar leveren”, vertelt Bram. Hij wil op een positieve manier meedenken en werken aan een duurzame toekomst voor onze stad en onze maatschappij. Bram engageerde zich jarenlang voor de scouts en zette dat engagement als leerkracht verder. Hij is een fervent theaterbezoeker en -speler, pikt hier en daar een quizje mee en is gek op literatuur, muziek en beestjes. Nu wil hij samen met Groen aan de slag om de Sint-Niklazenaren – misschien tegen hun aard in – fier te maken op hun stad en hen op zoveel mogelijk manieren te laten participeren.
 
 

Pascale Lenaerts, plaats 25

“Het eerste dat ik zou doen, moest ik burgemeester worden”, vertelt Pascale, “is de mensen proberen dichter bij elkaar te brengen, zodat ze begrijpen dat ze eigenlijk allemaal hetzelfde willen, maar vanuit zijn of haar eigen perspectief.” Dit wil en hoopt ze samen met Groen te kunnen bereiken in Sint-Niklaas. Bij Groen heeft Pascale, naar eigen zeggen, gelijkgezinden gevonden, waarmee ze samen aan de slag kan. Met Pascale hebben we er bij Groen een echte doorzetter bij. Haar motto is dan ook: “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar gaan zoals het gaat”.

 

Michiel Paelinck, plaats 20

“Voor mij zijn behoud van onze natuur en het stimuleren van alternatieve manieren van leven ontzettend belangrijk. Het was voor mij dan ook de normaalste zaak om me bij Groen aan te sluiten,” legt Michiel ons uit. Zijn broers en hij leerden van hun ouders zorg te dragen voor het milieu. Deze wijsheid draagt hij nog steeds met zich mee en  wil hij uitdragen via Groen aan alle bewoners van Sint-Niklaas, maar vooral ook in Sinaai. Hier is hij geboren en getogen en hoopt hij zijn groene gedachtengoed te kunnen verspreiden. Michiel staat klaar om in deze mooie deelgemeente Groen een stevige bodem te geven.