De Spot

Wat is De Spot?

De Spot is het campagnelokaal van Groen Sint-Niklaas. Van hieruit vertellen we ons verhaal voor een groener, warmer en levendiger Sint-Niklaas. In woord en beeld, maar ook door in gesprek te gaan met wie ons lokaal binnenstapt.

Vanaf 8 maart tot na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober is dit onze pleisterplaats. Midden in de stad, tussen de mensen. Je kan hier kennis maken met onze kandidaten voor de federale, regionale en gemeenteraadsverkiezingen. We nemen je graag mee in onze plannen voor Sint-Niklaas. Daarnaast organiseren we er ook verschillende evenementen en lezingen.


Waarom in de Stationsstraat?

De Stationsstraat is zonder twijfel de meest bekende straat van onze stad. Ze verbindt het station met het échte hart van de stad, de Grote Markt. Dagelijks passeren er honderden mensen. Leerlingen op weg naar school, anderen naar hun werk, bezoekers...

De Stationsstraat was ooit het uitstalraam van de stad met winkels in alle soorten en maten. Vandaag is de straat in transitie. De winkelstraat is een straat met vele functies geworden. Fijne horeca, architectenbureaus, kapperszaken, gespecialiseerde winkels, bekende ketens, een muziektempel met een sterke reputatie, woonprojecten: de straat is veelzijdiger aan het worden. De leegstaande panden en de bouwbedrijvigheid geven aan dat de transitie nog volop bezig is. Momenteel lopen drie aanvragen voor projecten die het aanzicht van de straat in de toekomst mee zullen bepalen.

Als politieke speler in deze stad positioneren wij ons midden in deze transitie. We geloven sterk in het potentieel van onze stad en willen dat ook actief laten zien.


Wat is er te doen en te beleven in De Spot?

Vanaf 8 maart zal De Spot elke zaterdag open zijn en kan je even binnenspringen om kennis te maken, even rond te neuzen of een praatje te slaan. Vanaf eind augustus gooien we de deuren bijna elke dag open. Check zeker onze site voor de aangepaste openingsuren.

Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten in De Spot:

- Donderdag 21 maart: lezing door socioloog Dirk Geldof over Superdivers Vlaanderen. Inschrijven kan je hier