Groen Sint-Niklaas zet verkiezingsdrukwerk weer om in bomen.

09 November 2012

Groen Sint-Niklaas zet verkiezingsdrukwerk weer om in bomen. Milieu en duurzaamheid staan bovenaan de agenda van Groen. Om deze boodschap in verkiezingstijd tot bij de burger te brengen is Groen net als de andere partijen aangewezen op papieren folders, affiches en brieven.  De verkozen gemeenteraadsleden van Groen zullen dit drukwerk compenseren in nieuw aangeplante bomen. Campagne voeren gebeurt steeds vaker digitaal, maar om iedereen te bereiken is de traditionele folder in de brievenbus nog steeds de meest zekere methode. Tel daar de posters en brieven bij op en dit levert een hoop drukwerk dat nu wellicht bij het oud papier ligt.

Wout De Meester, voorzitter van Groen Sint-Niklaas legt uit: "Groen zorgde voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk door het aantal folders én affiches te beperken.  We verspreidden bijvoorbeeld geen aparte flyers of folders per kandidaat.  Waar mogelijk maakten we gebruik van een ecologische drukwijze.  In vergelijking met andere partijen heeft Groen zich tot een minimum beperkt."

Reeds heel wat inspanningen om het milieu te sparen dus, maar dit is voor Groen nog niet genoeg.  De last die het drukwerk meebracht voor het milieu willen we onmiddellijk compenseren. Hiervoor tekenen de verkozen gemeenteraadsleden van Groen Sint-Niklaas in op de '10 miljoen bomen'- actie. Deze actie roept op aan de (kandidaat-)politici om via donatie aan "Bos+" bomen aan te planten.

Groen zette in Sint-Niklaas een sterk resultaat neer, met drie rechtstreeks verkozen gemeenteraadsleden, alsook de eerste twee opvolgers binnen de kartellijst Sp.a-Groen.    Rechtstreeks verkozenen zijn huidig schepen Sofie Heyrman, momenteel bevoegd voor welzijn en stedelijk basisonderwijs, leerkracht Wout De Meester, tevens voorzitter van Groen Sint-Niklaas en Bart Foubert, leerkracht en muzikant.  Bart De Bruyne, leerkracht en cultuurminnaar en Aster Baeck, student en scoutsleider, zijn de eerste opvolgers op de lijst. Samen sponsoren zij 1.000 euro van hun wedde aan de '10 miljoen bomen'-actie wat neerkomt op  4.000 m2  nieuw aangeplant bos.

http://www.10miljoenbomen.be/verkiezingssprint

In de pers: 

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121112_00366023