Deel jouw favoriete buurtnatuur en win

28 April 2020

Deel jouw favoriete buurtnatuur en win

Groen Sint-Niklaas organiseert naar jaarlijkse gewoonte opnieuw een Wereldboekendag actie. Normaal doen we dit door een aantal boekenpakketten op het grondgebied van Groot Sint-Niklaas te verstoppen en vervolgens foto’s van de verstopplaatsen te verspreiden. Diegene die als eerste het boekenpakket ontdekte, keerde huiswaarts met een heleboel leesplezier. Dit jaar verloopt de wedstrijd door de coronacrisis een tikkeltje anders. Deze keer worden er geen boekenpakketten verstopt maar delen we maar liefst 10 boekenbonnen ter waarde van €25 uit. De winnaars kunnen dit jaar dus zelf een boek naar keuze bestellen bij de lokale boekenwinkel.

Doe de #BuurtNatuur-Challenge!

Fotografeer een mooi stukje natuur op wandelafstand in je buurt. Een stukje dat misschien niet iedereen kent, maar waar je in coronatijden echt wel kan genieten. Waar je helemaal tot rust kan komen en even alles kan vergeten. Waar je je misschien even op vakantie waant. Een paar prachtige bomen bij je buur, een geveltuintje, een mooi plekje in je eigen tuin, een bos of wandelweg even verderop: alles is mogelijk.

Houd tijdens deze actie altijd rekening met de coronamaatregelen. Zorg er dus voor dat je plekje op wandelafstand van je woning ligt en houd ten allen tijde rekening met de social distancing.

Deel je foto via sociale media (Facebook en/of Instagram) en gebruik de hashtags: #FierOpSintNiklaas & #BuurtNatuur en vermeld Groen Sint-Niklaas. Op zondag 26 april maakt onze jury de winnaars bekend op de website van Groen Sint-Niklaas.

 

Voeg een extra element toe aan je #BuurtNatuur

Maak je buurtnatuur niet alleen bekend op sociale media maar doe het ook voor nieuwsgierige voorbijgangers. Zo kan je met krijt pijlen en de hashtags #FierOpSintNiklaas & #BuurtNatuur in de buurt van de groene plek aanbrengen. Dit kan je doen op de stoep, op een houten afsluiting, op een bank... Op die manier kan je mensen die voorbij wandelen nog wat nieuwsgieriger maken en hen jouw plekje leren kennen. Let er natuurlijk wel op dat je nooit natuur beschadigt bij het aanbrengen van de tekst.

 

Sint-Niklaas heeft nood aan meer groen

Met deze actie willen we al het groen dat al in Sint-Niklaas is onder de aandacht brengen. Sinaai, Belsele, Nieuwkerken en Sint-Niklaas tellen vele onbekende en vaak onbeminde groene plekken, maar ... het kan nog een pak groener. Groen Sint-Niklaas werkt hier vanuit het stadsbestuur dagelijks aan. Zo hebben we een plan om ons bosbestand uit te breiden met 5 nieuwe buurtbossen én 4 bestaande bossen gevoelig uit te breiden. Dat is echter nog niet alles: we maken ook werk van een massale vergroening van de straten en pleinen in de binnenstad. Een groot werk van lange adem. Over die plannen kan je in de volgende artikels meer lezen: 'Meer bomen voor Sint-Niklaas' en 'Geld voor ambitieuze plannen voor groener, socialer en gezelliger Sint-Niklaas'. Aarzel niet om ons te contacteren met al je vragen over de vergroening van de stad op [email protected]. We staan klaar om hierover met jou in gesprek te gaan!

We kijken er al erg naar uit om jullie favoriete groene plekjes te ontdekken! Veel succes!