Tunrayo geeft de fakkel door aan Fatjona

22 September 2023

Tunrayo geeft de fakkel door aan Fatjona

In de gemeenteraad van 22 september zal Fatjona Hoxha de eed afleggen als kersvers raadslid voor Groen. Ze vervangt Tunrayo Adeolu die naar de Verenigde Staten verhuist

Tunrayo Adeolu zetelde sinds januari 2020 in de Sint-Niklase gemeenteraad. Tijdens een stage in New York vond ze de liefde in de Verenigde Staten: "Het is jammer om afscheid te nemen, maar de opvolging is in goede handen. Fatjona zal dat uitstekend doen. Vanuit mijn nieuwe thuisbasis zal ik het reilen en zeilen in Sint-Niklaas met interesse blijven volgen."

Albanese roots

Fatjona Hoxha (26) zal in de gemeenteraadszitting van 22 september haar zitje overnemen. Ze heeft meteen twee primeurs beet: ze is niet enkel het jongste raadslid, maar ook het eerste met Albanese roots. "Ik vind het een hele eer om de Sint-Niklase bevolking en mijn gemeenschap hier in de stad te mogen vertegenwoordigen. Onze stad telt heel wat jongeren met Albanese wortels. Voor hen maar bij uitbreiding voor alle Sint-Niklase jongeren wil ik een voorbeeld zijn van hoe ook zij in onze stad mee verantwoordelijkheid kunnen opnemen."

Stem van jongeren

De Sint-Niklase gemeenteraad telt vandaag amper raadsleden jonger dan 30 jaar. Fatjona: "De stem van jongeren mag hier best wat luider klinken. Zeker die van jongeren die geen achtergrond hebben in een jeugdbeweging of jeugdhuis. Ik kijk er met veel enthousiasme naar uit om in de thema's jeugd, welzijn en kinderopvang te duiken."