Drie vernieuwde speelterreinen voor Sinaai

22 Februari 2024

Drie vernieuwde speelterreinen voor Sinaai

De Sinaaise jeugd kan zich binnenkort uitleven op 3 volledig vernieuwde én uitgebreide speelterreinen. Een aantal speelterreintjes in Sinaai was dringend aan vervanging toe. De stad investeerde daarom in een make-over en breidde het speelaanbod in één beweging ook verder uit. Bij het begin van de krokusvakantie werden de (ver)nieuwde toestellen officieel ingespeeld.

De speelterreinen aan de Elzenstraat, Hemelsbreedte en Ter Beke hebben de plaatselijke kinderen jarenlang veel speelplezier bezorgd. Na vele jaren intensief gebruik waren ze echter aan vervanging toe.

De afgelopen weken was de stad druk in de weer om de speelinfrastructuur te vervangen en het aanbod uit te breiden. Net voor de krokus waren de werkzaamheden klaar en konden de Sinaaise kinderen hun vernieuwde speelterrein inspelen.

Druk bezocht

Op zaterdag 10 februari was het de beurt aan de Elzenstraat en Hemelsbreedte, de dag erna werd het nieuwe speeltoestel aan Ter Beke ingehuldigd. Zeker naar dat laatste werd erg uitgekeken. Het speelterrein wordt immers druk bezocht en ligt op een boogscheut van jeugdverenigingen Chiro Wij en KLJ Sinaai die met hun jongste takken vaak gebruik maken van de infrastructuur. De laatste jaren vertoonde het speeltoestel steeds meer mankementen en oppervlakkig oplapwerk bracht geen soelaas meer. Het oude toestel maakte plaats voor een nagelnieuwe en veel groter exemplaar. Schepen voor jeugd Bart De Bruyne (Groen) verklaarde de drie speelterreinen voor geopend onder ruime belangstelling van de buurt.

In samenspraak met buurt en jeugdbeweging

Schepen De Bruyne: “De speelinfrastructuur op deze drie locaties was helemaal op. Bovendien voldeed het niet meer aan de verwachtingen van de gebruikers. Een investering was broodnodig. We maakten van de gelegenheid gebruik om in gesprek te gaan met de kinderen uit de Elzenstraat en Hemelsbreedte om te peilen welke speeltoestellen zij graag in hun wijk zouden zien. Met hun dromen gingen we aan de slag om een ontwerp te maken, dat we opnieuw aan hen en aan de buurt voorlegden. Zo zullen de nieuwe speelterreinen er een stuk anders uitzien. Op Ter Beke klopten we aan bij Chiro Wij. Samen ontwierpen we een speeltuin die volledig aan hun verwachtingen en die van de kinderen uit de buurt voldoet.”