Sint-Niklaas sterk vertegenwoordigd op parlementaire lijsten Groen

15 Februari 2024

Sint-Niklaas sterk vertegenwoordigd op parlementaire lijsten Groen

Niet minder dan 6 Sint-Niklase kandidaten zal je op de lijsten voor het Vlaams en federaal parlement terugvinden. "Fier op dit enthousiast team" 

In 2024 staat er bijzonder veel op het spel. Op 9 juni kiezen we nieuwe vertegenwoordigers voor het Vlaams, federaal en Europees parlement. In oktober is het de beurt aan de gemeente en de provincie. De Oost-Vlaamse afdeling van Groen legde de laatste hand aan de lijsten voor het Vlaams en het Federaal Parlement. Op die lijsten niet minder dan 6 kandidaten uit onze stad.

Op de Vlaamse lijst - die aangevoerd wordt door Vlaams fractieleidster Mieke Schauvliege - kondigden we eerder al aan dat Fatjona Hoxha de tweede opvolgersplaats zal krijgen. Met nog drie andere kandidaten uit Sint-Niklaas heeft deze lijst een sterk Waas tintje. Onze eigen lijsttrekker Aster Baeck zal op de 4e plaats terug te vinden zijn. Op plaats 17 staat Ielke De Prycker. Het Vlaamse plaatje wordt compleet gemaakt door Seppe Supply op de 13e opvolgersplaats.

Ook federaal duiken twee kandidaten uit onze stad op. Deze lijst wordt aangevoerd door Groen-boegbeeld en vicepremier Petra De Sutter. Ursula Jaramillo volgt op een mooie 5e plaats bij de effectieven. Ümmü Almaci steunt de lijst vanop de 10e opvolgersplaats.

Aster Baeck: "Bij ons staat het team centraal. We kiezen resoluut voor een ploeg om zowel lokaal als bovenlokaal mee het verschil te maken. We zijn dus bijzonder fier dat we zowel voor de Vlaamse als voor de federale verkiezingen sterke én enthousiaste kandidaten naar voren kunnen schuiven die samen met de andere Oost-Vlaamse kandidaten het verhaal van Groen mee zullen schrijven."