Groen Sint-Niklaas trekt voluit de kaart van een warme, levendige en groene stad

15 Februari 2024

Groen Sint-Niklaas trekt voluit de kaart van een warme, levendige en groene stad

Op de druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie blikte Groen Sint-Niklaas vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. "We trekken voluit de kaart van een groene, levendige en warme stad"

In het bijzijn van Oost-Vlaams lijsttrekster en Vlaams fractieleidster Mieke Schauvliege toostte Groen Sint-Niklaas op het nieuwe jaar. Een belangrijk jaar met niet minder dan 5 verkiezingen: zowel Vlaams, federaal, Europees, provinciaal als lokaal worden er nieuwe vertegenwoordigers gekozen. Er staat dus heel wat op het spel. Lijsttrekker Aster Baeck trapte de Sint-Niklase campagne alvast enthousiast af:

"Misschien kreeg jij één van de voorbije dagen of weken ons magazine in de bus. Dit magazine is het startpunt van onze campagne.
We geven nog niet alles prijs, maar wel drie dingen.
Zoals je misschien al kon lezen gaan we met een ploeg richting de verkiezing. Groen is geen partij van één enkel individu maar wel één van een sterk en complementair team. Wij geloven dat daar onze sleutel tot succes ligt. Niet alleen, maar samen maken we de stad van morgen.
Een tweede iets dat je kon ontdekken is onze stijl. Met Groen trekken we regelrecht de kaart van hoop en positiviteit. Wij zien onze stad graag. Niet als in een naïeve vlaag van verliefdheid, want onze stad is niet perfect en er is nog heel wat werk. Maar wel: het positieve zien, benoemen en waarderen. Dat is ons vertrekpunt om verder te werken aan een betere stad.
Het is niet door onze stad naar beneden te praten dat we ze beter maken. Dat hebben we in het verleden niet gedaan en dat zullen we nu ook niet doen. Sint-Niklaas is een stad met gigantische mogelijkheden. Het is aan ons om dat potentieel te laten zien en maximaal te benutten. Het is aan ons om onze dromen over deze stad om te zetten in realiteit. Voor ons wordt dat de inzet van de komende jaren!"
Voor een warme, levendige en groene stad
"En er is nog een derde, veel subtieler element: je kon het namelijk niet terugvinden in ons magazine. In de komende campagne gaan wij ons focussen op ons eigen verhaal. Wij passen voor een opbod aan krasse uitspraken en forse uithalen naar anderen. Het scoren op de kap van minderheden en zwakkere groepen.
Wij passen voor een moddercampagne! We focussen volledig op ons eigen progressieve verhaal.
Het zal jullie dan ook niet verbazen dat we met de drie adjectieven warm, levendig en groen naar de verkiezingen trekken.
Een warm Sint-Niklaas omdat we strijden voor een plek voor elk van ons. Los van afkomst, los van je levensverhaal, los van wie je graag ziet. Samen gaan we op zoek naar geluk, naar een plek waar iedereen zichzelf mag en kan zijn. Een plek waar we anderen helpen die het nodig hebben.
Een levendig Sint-Niklaas omdat Sint-Niklaas onze thuis is. Het is een plek waar we wonen, werken en opgroeien. Wij willen bruisende buurten met plaatsen om elkaar te ontmoeten, te ontspannen, te leven. Niet de gebouwen, de mobiliteit of de ruimtelijke ingrepen maken onze stad, maar de mensen die er elke dag samen met elkaar leven.
Een groen Sint-Niklaas omdat een groene stad een stad is waar het aangenaam vertoeven is op warme dagen, waar het gezellig flaneren is en waar het gezond leven is. Voor jong en oud. Samen maken we onze stad klaar voor de toekomst en maken we de switch naar een langzamere stad waar werken en leven elkaar weer vinden."
Nood aan een sterke Groene partij
"Na drie bestuursperiodes brandt ons vuur nog altijd hevig. Er is al veel gedaan maar er ligt nog meer werk op de plank. Een stad als Sint-Niklaas heeft nood aan een sterke Groene partij. Een partij die even hard strijdt voor degenen met een stem dan voor zij die nog geen stem hebben. Een partij die volop de kaart trekt van een groene, warme en levendige toekomst.
Wakker mee het vuur aan! In gesprek met onze medeburgers, op straat, bij de bakker of op café. Laat ons strijden voor onze idealen en laat ons opnieuw een sterk resultaat neerzetten! 💚"