Groen Sint-Niklaas heeft volledige lijst van 43 kandidaten klaar

25 Juni 2024

Groen Sint-Niklaas heeft volledige lijst van 43 kandidaten klaar

Groen Sint-Niklaas is klaar voor de lokale verkiezingen van 13 oktober. Met een volledige lijst van 43 kandidaten die de diversiteit van Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten weerspiegelt is het huiswerk af.

Aster Baeck en Sofie Heyrman: “Als lijsttrekker en lijstduwer omarmen wij deze lijst letterlijk en figuurlijk. We zijn bijzonder dankbaar dat al deze mensen zich willen smijten voor de stad waar we zo fier op zijn! De lijst is een mooie afspiegeling van wat onze stad en deelgemeentes te bieden hebben. Zowel in leeftijd - onze jongste kandidaat is net 18, onze oudste bijna 80 - afkomst als beroepsmatig.”

Groen Sint-Niklaas maakte eerder al de top-5 en de lijstduwersplaats bekend, enkele maanden later is er nu een volledige lijst. Sofie en Aster: "Het doet deugd dat er nog steeds mensen actief, zichtbaar en met goesting het engagement willen opnemen om onze stad warmer, levendiger en groener te maken."

Naast Aster als lijsttrekker en Sofie als lijstduwer is er in de top-5 plaats voor raadslid Fatjona Hoxha (2), gemeenteraadsvoorzitster Mia Mortier (op plaats 4) en schepenen Bart De Bruyne (nummer 3) en Wout De Meester (op 5). Zij krijgen het gezelschap van 37 bijkomende kandidaten. Aster: "We maakten een mooie mix van mensen met bestuurservaring en vernieuwing. Bijna de helft van onze kandidaten staat voor het eerst op een lijst. We maakten er bovendien een punt van om vol de kaart van de diversiteit te trekken."

Aster en Sofie besluiten: "Groen Sint-Niklaas trekt met een duidelijk en ambitieus plan en een sterke en diverse groep naar de kiezer. De voorbije bestuursperiodes hebben we bewezen dat we elke dag mee het verschil maken voor élke inwoner. Dat willen we ook blijven doen.

Met sterke standpunten en 43 enthousiaste kandidaten willen we Sint-Niklaas nog warmer, levendiger en groener maken."