Aster Baeck nieuwe lijsttrekker van Groen Sint-Niklaas

04 Januari 2023

Aster Baeck nieuwe lijsttrekker van Groen Sint-Niklaas

"We hebben de ambitie om dit werk vanuit het stadsbestuur verder te blijven zetten. Ons werk is nog niet klaar."

Groen Sint-Niklaas richt het vizier stilaan op de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Het trekt naar de kiezer met nieuwe én vertrouwde gezichten. Huidig fractieleider Aster Baeck trekt voor de gemeenteraadsverkiezingen de Sint-Niklase Groenlijst. Schepen voor welzijn Sofie Heyrman zal de lijst duwen: "We stomen een diverse lijst klaar met frisse en talentvolle kandidaten geruggensteund door vertrouwde en ervaren mensen met Aster en Sofie als boegbeelden. Het is onze ambitie om verder te blijven besturen: we zitten nog boordevol plannen voor Sint-Niklaas."

Sterke ploeg

Aster Baeck wordt in 2024 de lijsttrekker van Groen in Sint-Niklaas. Hij wordt omringd door een mooie mix van frisse kandidaten en mensen die het klappen van de politieke zweep kennen. Groen trekt met duidelijke ambities naar de kiezer. Kersvers lijsttrekker Aster Baeck: "We hebben de afgelopen jaren onze stempel op het beleid kunnen drukken en dat in bijzonder uitdagende tijden. Sint-Niklaas heeft de transformatie ingezet naar een groenere, gezondere en socialere stad. Sint-Niklaas is echt een stad op mensenmaat en dat willen we nog sterker in de verf zetten. Ze heeft alles wat je nodig hebt om goed te kunnen leven. We willen verder bouwen aan een stad waar elke Sint-Niklazenaar echt fier op kan zijn. We geloven sterk in het potentieel van de stad. Samen met de burgers willen we die mogelijkheden verder ontplooien. De kiemen daarvoor zijn we nog volop aan het leggen en we hebben de ambitie om dit werk vanuit het stadsbestuur verder te blijven zetten. Ons werk is nog niet klaar."

Aster wordt geruggensteund door een ploeg die enthousiasme aan ervaring koppelt: "De goesting bij Groen Sint-Niklaas is groot. We hebben een divers team met een mooie mix aan talenten: frisse ideeën en gezichten maar ook de nodige bestuurservaring. Zij zetten samen met mij hun schouders onder het project dat we voor 2024 willen uitwerken. De ambitie om de stad klaar te stomen voor de toekomst is wat ons bindt. Daarnaast willen we dit team nog verder verbreden met mensen die onze blik kunnen verruimen én intensief in gesprek gaan met de burgers."

De huidige schepenen Bart De Bruyne en Wout De Meester blijven samen met gemeenteraadsvoorzitter Mia Mortier deel uitmaken van de cockpit van Groen Sint-Niklaas. Zij kennen het reilen en zeilen op het stadhuis en in de gemeenteraad.

Sofie Heyrman duwt de lijst

Toonbeeld van de ervaring binnen de ploeg van Groen is schepen voor welzijn Sofie Heyrman. Zij zal de lijst duwen en haar ruime bestuurservaring ten dienste stellen van de nieuwe gezichten. Als deze bestuursploeg in 2024 afzwaait, zal ze 16 jaar schepen geweest zijn. "En dat is voldoende," verklaart ze. "Ik ben bijzonder trots op de weg die we met Groen afgelegd hebben. Het is nu aan anderen om dit verhaal verder te schrijven. Mijn hart is behalve voor Sint-Niklaas ook altijd blijven kloppen voor Raakzaam, de voorziening voor mensen met een beperking waar ik deeltijds ben blijven werken. Het laatste deel van mijn loopbaan wil ik daar graag vol enthousiasme terug in de praktijk staan. We hebben met Groen Sint-Niklaas een uitgebreide en enthousiaste ploeg die ik met mijn engagement en ervaring voor de volle 100 % steun."

Sofie blijft schepen van welzijn tot en met 2024. Daarna hoopt ze de ploeg verder te kunnen coachen als gemeenteraadslid.