Al meer dan 200 maaltijden besteld voor De Lekkste Veggieweek Thuis

17 September 2020

Al meer dan 200 maaltijden besteld voor De Lekkste Veggieweek Thuis

Aangenaam zomerse temperaturen, enthousiaste standhouders, een rijk aanbod aan lekkere, gezonde en duurzame maaltijden: alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde en gezellige Langste Veggietafel. Het coronavirus gooide echter roet in het eten, waardoor de negende editie helaas niet door kan gaan. De organisatoren bleven niet bij de pakken zitten en presenteren met ‘De Lekkerste Veggieweek Thuis’ een leuk alternatief.

De Lekkerste Veggieweek Thuis loopt van 17 tot en met 24 september. In deze periode kunnen geïnteresseerden lekkere afhaalmaaltijden bestellen bij de standhouders die bij het evenement De Langste Veggietafel present zouden zijn.  “Al meer dan 250 gerichten werden besteld bij onder andere Vlos, Pomona, Koek en Ei, De Variant en Vegabites” zegt schepen voor duurzaamheid Wout De Meester. “Het is duidelijk dat veel Sint-Niklazenaren al overtuigd zijn dat – soms of altijd – vegetarisch eten gezond, duurzaam én lekker is. Dat is een hoopvolle evolutie,” zegt schepen voor welzijn Sofie Heyrman. “Wie graag vegetarisch eet, komt niet alleen deze week aan zijn trekken. Steeds meer restaurants in onze stad reserveren op hun menukaart een prominente plaats voor lekkere en gevarieerde vegetarische of veganistische gerechten,” besluit schepen De Meester.

Er kan nog volop besteld worden via https://www.ontdeksintniklaas.be/nl/binnenkort/de-lekkerste-veggieweek-thuis (of ontdeksintniklaas.be en klikken op “de lekkerste veggieweek thuis”)