Drie groene schepenen om speerpunten waar te maken

16 November 2018

Drie groene schepenen om speerpunten waar te maken

Tijdens de verkiezingscampagne pakte Groen Sint-Niklaas uit met 3 groene speerpunten. Vandaag zetten we een belangrijke stap om onze speerpunten waar te maken. Voor #GroeneStratenEnPleinen,  #IedereenMee en #BetrokkenBurgers hebben we de belangrijkste bevoegdheden binnengehaald én de juiste mensen aan de knoppen om het beleid te realiseren.

 

ONZE DRIE GROENE SCHEPENEN

#BetrokkenBurgers
Bart De Bruyne, Schepen voor Jeugd, Participatie en Gebouwen

Betrokken burgers mee laten denken, beslissen en werken aan hun stad was een van de groene speerpunten van de campagne. Sint-Niklaas moet nog meer een stad zijn waar iedereen zich thuis voelt en mee aan wil bouwen. Met de kiemen die gelegd zijn in de vorige bestuursperiode, zoals 'Baas in Sint-Niklaas' (van huidig jeugdschepen Wout De Meester) en 'Wijk in de kijker' zal Bart het participatiebeleid naar een hoger niveau tillen. Als toekomstig jeugdschepen zal Bart jeugd- en kindvriendelijkheid hoog op de agenda zetten.

In zijn huidige job bouwde Bart veel expertise op over het duurzaam beheren van gebouwen. Ook die kennis zal hij goed kunnen gebruiken als schepen van gebouwen.

Veel succes Bart!
#IedereenMee
Sofie Heyrman, schepen voor welzijn, diversiteit en burgerzaken
Sofie wil gaan voor een stad die rekening houdt met al haar inwoners, in het bijzonder inwoners in armoede, sociaal isolement, of personen met een fysieke of verstandelijke beperking. Deze rol zal ze in het schepencollege extra kunnen opnemen met een uitgebreid pakket van sociale bevoegdheden. Op deze manier zorgt Sofie dat iedereen mee kan en zich thuis voelt in deze stad.

Ook voor de Sint-Niklase trouwers is er goed nieuws, want Sofie blijft op post als schepen van burgerzaken!
#GroeneStratenEnPleinen
Wout De Meester, schepen voor Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid en Natuur
Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten kunnen wel wat meer groene en gezellige plekjes gebruiken. Als schepen van jeugd pakte Wout uit met heel wat nieuwe speelpleinen (zoals wijkpark Witte Molen). Als schepen voor ruimtelijke ordening kan Wout hier nog een versnelling hoger in gaan. Met die bevoegdheid heeft Groen ook de sleutel in handen om te gaan voor bossen bij elke stadslob en elke deelgemeente en de open ruimte te beschermen.

Wout blijft zich ook volop inzetten voor duurzaamheid. Op deze manier blijven we het klimaatplan uitvoeren en versterken. De stad blijft een ambitieuze trekker om alle klimaatdoelstellingen te halen.