Uitdagende tuinen voor kinderen

21 Augustus 2012

De tuinen van de drie stedelijke kinderdagverblijven worden de komende maanden grondig herschapen met kruidenbakken, fietsparcours en een blotevoetenpad. De kinderopvang van  moet jaarlijks een 160 kinderen veilig en wel door de dag krijgen. Om al dat jong geweld zo veel mogelijk te stimuleren en te laten proeven van de natuur, worden de tuinen van de centra de komende maanden een flink stuk opgewaardeerd. "We willen blijvend investeren in kwaliteit en hebben ons bij de plannen voor de renovatie laten inspireren op de nieuwste pedagogisch onderbouwde modellen", zegt schepen van Welzijn Sofie Heyrman (Groen).

Sint-Niklaas

"Terwijl vroeger vooral gefocust werd op makkelijk te onderhouden tuintjes, ligt de prioriteit nu op het maken van een prikkelende, uitdagende omgeving waar continu valt bij te leren." Daarom komen er in kinderdagverblijf Driekoningen in de Bremstraat kruidenbakken met jasmijn en lavendel waar ook de zuigelingen genot van hebben en zal een fietsparcours rond het grasveld de motorische vaardigheden van de oudere kinderen ten goede komen.

De peuters zullen zich kunnen verliezen - voor even toch - in een doolhof dat hun oriëntatievermogen op de proef stelt. "Uiteraard wordt dat een kleinschalig iets waar de begeleiders makkelijk bij kunnen", voegt schepen Heyrman toe.