Sint-Niklaas eerste stad met pleegzorgpremie

28 December 2011

Pleegzorg Oost-Vlaanderen en Kaos zoeken gezinnen, alleenstaanden, die voor korte of langere tijd een kind of een jongere willen opnemen in een gezin. Het stadsbestuur erkent dat er een nijpend tekort is aan pleeggezinnen en wil de pleegzorgsector ondersteunen.  Ben je pleegouder en woon je in Sint-Niklaas, Belsele, Sinaai of Nieuwkerken dan helpt de stad!

 

Er worden verschillende maatregelen uitgewerkt ter ondersteuning van pleeggezinnen die in Sint-Niklaas wonen.

 

 Financiële ondersteuning

Installatiepremie

Je bent pleegouder bij pleegzorg Oost-Vlaanderen en je vangt een pleegkind voor een langere tijd op, dan kan je bij domiciliëring een installatiepremie aanvragen van 200 EUR.

Verzorgingstoelage

Je bent pleegouder bij pleegzorg Oost-Vlaanderen en je vangt een pleegkind, dat gedomicilieerd is op je adres, voor een langere tijd op dan heb je recht op een verzorgingstoelage van 0,50 EUR per  dag. De premie kan maximaal toegekend worden aan 3 kinderen die tegelijkertijd in het gezin verblijven.

 Kinderopvang

 Pleegouders krijgen voorrang bij de diensten voor kinderopvang. Als je pleegouder wordt, je werkt en bent op zoek naar kinderopvang dan kan je contact opnemen met Annemie Bogaert, adviseur kinderopvang (03 760 91 48) en zij bekijkt wat mogelijk is.

 

  Ontlenen materiaal baby's en peuters

 De stedelijke dienst voor onthaalouders beschikt over materiaal dat ontleend kan worden wanneer je als pleegouder de zorg opneemt voor een baby. Welk materiaal is beschikbaar: bedjes, buggy's, park, kinderstoel en babysit.

 

 Voor meer informatie kan je terecht op de stedelijk dienst voor onthaalouders: tel. 03 766 35 05.

 

 Speel-o-theek

In de Speel-o-theek kan je terecht voor het ontlenen van speelgoed. Een lidkaart wordt aangemaakt op naam van het kind en je kan 2 stukken speelgoed meenemen voor een periode van 3 weken. Een lidkaart kost 5 EUR. De speel-o-theek is open op woensdagnamiddag van 14 tot 17 uur en op vrijdagnamiddag van 15 tot 19 uur.

 

Voor meer informatie kan je terecht bij de Speel-o-theek: tel. 03 760 47 90