Schepen Sofie Heyrman stelt seniorenbeurs voor

12 November 2012

Uit "Het Nieuwsblad": http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121115_00370097Een kwart van de 73.000 inwoners van Sint-Niklaas is 60-plusser. Een seniorenweek en -beurs zijn dus een must op de evenementenkalender.

 Het belang van senioren mag niet worden onderschat.

'Ouderen werken in dienst van de samenleving', vertelt Roger Van Ranst, lid van de provinciale adviesraad en de seniorenraad van Sint-Niklaas.

'70 procent van de leden van de algemene vergaderingen zijn oudere vrijwilligers. Zonder hen komen verenigingen in de problemen. Dat geldt ook voor gezinnen, waar grootouder(s) op de kleinkinderen passen op woensdagnamiddagen wanneer de ouders uit werken zijn. Vandaar dat we voor senioren zoveel mogelijk de woensdagnamiddag als vergadermoment vermijden. Dan zijn de meeste senioren namelijk bezet.'

Van maandag 19 tot en met zondag 25 november zijn allerlei activiteiten voor senioren gepland, De seniorenbeurs op dinsdag 20 november van 9.30 tot 17 uur wordt één van de blikvangers.

1.400 bezoekers?

'De beurs in 't Bau-huis vindt slechts om de twee jaar plaats', zeggen Jeannine De Boever van de seniorenraad en schepen van Welzijn Sofie Heyrman (Groen).

'Tijdens de eerste editie verdeelden we 1.000 mappen, die in een paar uur de deur uit waren. 1.400 bezoekers is dus een realistische verwachting voor de tweede beurs. Ook mensen die niet aangesloten zijn bij een vereniging trachten we te bereiken. We hebben Kurt Van Eeghem gevraagd om tijdens de beurs een lezing te geven over media. Daarnaast zijn er op de beurs ook workshops en demonstraties allerlei. We voorzien een standenmarkt rond vorming, pensioen, thuiszorg, woonvoorzieningen, OCMW-service en aanverwante.'

De toegang tot de beurs is gratis.

Behalve de beursdag is er op maandagnamiddag 19 november nog het seniorenbal met live-orkest Petite Fleur in 't Bauhuis.

Ook film, toneel, petanque, bingo en voordrachten staan op het programma op diverse data en locaties.