Op stap in het Waasland

24 Oktober 2011

Logo Waasland vzw heeft samen met acht Wase gemeenten de wandelbox '13 x 10 000 stappen in het Waasland' gelanceerd. De box bundelt een reeks wandelingen van welgeteld 10.000 stappen, één route in elke Wase gemeente. De wandelbox kost vijf euro is te koop bij de dienst 'Welzijn' of de dienst 'Toerisme' van de acht Wase gemeenten. "Wie in beweging blijft, verhoogt zijn kans op een gezond en lang leven", steekt Mieke Van Croonenburg, stafmedewerker bij Logo-Waasland vzw van wal. "Door voldoende te bewegen, verklein je niet alleen je kans op hart- en vaatziekten, je versterkt ook je botten en spieren en werkt aan een gezond lichaamsgewicht. Dagelijks bewegen helpt je bovendien om fit in je hoofd te blijven, want het verbetert je humeur en ontspant je geest. Met 10 000 stappen per dag zorg je al voor een betere gezondheid."Verschillende Wase gemeenten organiseren al enkele jaren acties om hun inwoners 10.000 stappen per dag te laten afleggen. "De meeste mensen zetten gemiddeld slechts 6000 stappen per dag en dat is te weinig om je gezondheid en conditie op peil te houden.", zegt

Sofie Heyrman, schepen van Welzijn van Sint-Niklaas. "Binnen onze stad gingen we samen met Logo-Waasland vzw aan de slag met de tips die je vindt op de website 10000stappen.be. We werkten met veel plezier mee aan het Wase sluitstuk van het project 10 000 stappen Vlaanderen: de unieke wandelbox '13 x 10 000 stappen in het Waasland!"

"In totaal bevat de wandelbox 13 verschillende '10 000 stappen-wandelingen' in het Waasland. Naast een kaartje en een wegbeschrijving, vind je bij elke wandeling uitleg bij de bezienswaardigheden. Zo beweeg je niet alleen voldoende, maar leer je ook de mooiste plekjes van het Waasland kennen.", vult Krista Molders, afdelingshoofd 'Welzijn en Jeugd' van het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas aan.

De wandelbox kost 5 euro is verkrijgbaar bij de dienst Welzijn of de dienst Toerisme van Beveren, Hamme, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Temse, Waasmunster en Sint-Niklaas.

http://www.waaskrant.be/nieuws/20888-wandelbox-13-x-10-000-stappen-in-he...