Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

14 Maart 2018

Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de lokale verkiezingen op 14 oktober 2018.

Humeyra Cetinel (27 jaar), plaats 13

“Spreken voor zij die dat niet kunnen, voor hen die niet worden gehoord. Dat wil ik als politica op me nemen  en dit is volgens mij wat politici horen te doen”, stelt Humeyra. Deze visie is bij haar gegroeid, doordat ze dag in dag uit merkt dat ze voor haar broer met autisme moet opkomen, moet uitspreken wat hij niet kan vertellen. Hij is werkelijk de drijfveer achter haar politiek engagement. Deze ideeën wil ze doortrekken in Sint-Niklaas door inspraak en participatie van alle diverse organisaties en verenigingen. Zelf wil ze zich naast participatie ook inzetten voor duurzame mobiliteit en zal je haar zeker horen als het gaat over welzijn, milieu en diversiteit.
 

Gino Wielandt (56 jaar), plaats 16

Als rasechte Nieuwkerkenaar strijdt Gino voor het behoud van de identiteit en leefkwaliteit van onze deelgemeente. Verkeersveiligheid en het weren van doorgaand vrachtvervoer in het dorpcentrum van Nieuwkerken is dan ook een van de topprioriteiten van Gino. Maar niet enkel zijn lokale wortels overtuigen voor zijn groene politiek engagement. Een goed milieu en klimaat zijn de basis om ook andere zaken te kunnen aanpakken. Nog een weetje: moest Gino burgemeester worden, dan veranderd de Markt in een groene weide.
 

Ursulla Jaramillo (49 jaar), plaats 11

Ursula Jaramillo is onze Chileense dame op de lijst. Ze heeft naar eigen zeggen een enorm rechtvaardigheidsgevoel en wie haar beter leert kennen, zal onmiddellijk merken dat ze kritisch in het leven staat en nooit zomaar opgeeft. Haar favoriete quote is dan ook “in het leven komt alles altijd goed, niet altijd zoals jij het misschien wil, maar er komt steeds een oplossing.” Dit positief gedachtengoed wil ze doortrekken in haar engagement voor Groen in thema’s als migratie, diversiteit, cultuur en participatie. Met Ursula hebben we er zeker en vast een vrolijke doorzetter bij.
 

Saïda Chair, (41 jaar), plaats 29

Voor Saïda staat Groen voor het aanpakken van oorzaken en niet voor symptoombestrijding. "Groen zet dossierkennis om in creatieve ideeën. We gaan samen voor een samenleving die menselijker, eerlijker en gezonder is en dit met kansen en vrijheid voor iedereen.” Allemaal redenen waarom Saïda op de lijst van Groen wil staan, waarom ze zich al 20 jaar goed voelt bij Groen en nu in oktober 2018 er echt voor wil gaan. Saïda wil zich inzetten voor vrouwenemancipatie en -participatie. Dit hoopt ze te bereiken door vorming en sport toegankelijker te maken voor alle vrouwen uit Sint-Niklaas, Nieuwkerken, Sinaai en Belsele.

 

Gretel Pauwels (53 jaar), plaats 35

“Als ik burgemeester zou zijn, zou ik op mijn eerste dag ervoor zorgen dat alle kansarme mensen in Sint-Niklaas eindelijk aangenaam kunnen wonen”, zegt Gretel Pauwels. Betaalbaar wonen en diversiteit, daarvoor wil Gretel zich inzetten. Voor haar was er geen enkele twijfel dat ze dit allemaal wil bereiken met Groen. Gretel heeft groene vingers en is gek op fietsen en wandelen in de natuur. Ook het groene gedachtegoed heeft ze van kinds af aan meegekregen. Gretel wil daarom graag in de politieke voetsporen van haar vader treden. Een man, die ze erg bewonderde.