Ondervoorzitter Niels Blomme op de 2de plaats op de provincieraadslijst van Groen

20 Mei 2018

Ondervoorzitter Niels Blomme op de 2de plaats op de provincieraadslijst van Groen

Naast de gemeenteraadsverkiezingen zijn het op 14 oktober ook provincieraadsverkiezingen. Voor het kiesdistrict Sint-Niklaas-Dendermonde is de lijst al gekend. Met 3 van de 11 plaatsen is Sint-Niklaas sterk vertegenwoordigd.

Op de 2de plaats van de lijst staat ondervoorzitter Niels Blomme. Hij wil vooral wegen op het ruimtelijk beleid van de provincie. De provincie heeft veel macht op dit vlak, maar Oost-Vlaanderen gebruikt deze niet steeds ten goede. Een transparant en groen ruimtelijk beleiddat focust op levenskwaliteit is voor hem dus een topprioriteit.

Ummü Gülsüm Almaci staat voor de 2de keer op de provinciale lijst, en dat op een mooie 5de plaats! Als gedreven, intelligente en ondernemende vrouw is ze een absolute aanwinst voor de provincie! Vorige verkiezingen werd al duidelijk dat ze naast een zeer verdienstelijke quizer ook  een niet te onderschatten kandidaat is voor op de provincieraad.

De derde Sint-Niklase kandidaat is Bart Van Gasse. Hij staat op de 8ste plaats van de provincielijst. Deze groene duizendpoot is onder meer vrijwilliger bij Voedsaam vzw, een organisatie die zich inzet tegen voedselverspilling en mensen in armoede goedkoop en gezond voedsel geeft. Ook is hij actief bij de kersverse coöperatieve boerderij Pomona. Pomona is een pionier op vlak van duurzame en integrale manier van voedselproductie. Verder won Bart al de Sint-Niklase wedstrijd voor duurzaam renoveren door het gebruik van duurzame materialen bij de verbouwing van zijn huis.

Niels Blomme

Niels Blomme

Ummü Gülsüm Almaci

Ummü Gülsüm Almaci

Bart Van Gasse

Bart Van Gasse