Maart is maand van de verdraagzaamheid

20 Februari 2018

Maart is maand van de verdraagzaamheid

In een samenleving met als uitgangspunt respect, diversiteit en gelijke kansen is er geen plaats voor racisme en discriminatie. De stad Sint-Niklaas is lid van het netwerk Europese Steden tegen Racisme en hebben al jaren de traditie op 21 maart de Dag tegen racisme in de verf te zetten.

Dit jaar staat in het teken van de maand van de verdraagzaamheid. Volgende activiteiten worden georganiseerd:

Tussen hemel en aarde - solidariteit, een interlevensbeschouwelijke dialoog
Vijf lokale levensbeschouwelijke gemeenschappen geven een toelichting over solidariteit. Daarna schuiven we samen aan tafel om het gesprek aan te gaan over levensbeschouwing, samenleven, geloven, niet geloven en solidariteit. Iedereen is welkom in een gezellig kader met hapjes en een drankje.
Donderdag 22 maart | van 19 tot 21.30 uur - gratis | zaal Familie, Truweelstraat 138, Sint-Niklaas | inschrijven via [email protected] of 03 778 37 43.

Dalilla Hermans, lezing 'Brief aan Cooper en de wereld'
Dalilla Hermans vertelt over haar boek 'Brief aan Cooper en de wereld'. Hierin richt ze zich tot haar oudste zoon en vertelt ze op een beklijvende manier haar levensverhaal. Hoe ze werd geadopteerd uit Rwanda toen ze twee jaar was en over de manier waarop 'kleur' haar leven meer bepaalt dan haar lief is.
Woensdag 28 maart | om 19.30 uur - gratis | Koek en Ei, Hendrik Heymanplein 5, Sint-Niklaas | inschrijven via [email protected]  of 03 778 37 43.