Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

12 Juli 2018

Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

 
Aster Baeck, plaats 6

“Als kind keek ik vanuit mijn kamer steeds uit op akkers en enkele kleine bossen. Mijn droom was en is nog steeds om daar een volledig bos te kunnen zien.”

Aster heeft al van zijn kindertijd een groen hart en is opgegroeid met veel liefde voor de natuur. Hij voelde door zijn engagement bij de scouts, dat hij meer wilde dan van de zijlijn toekijken. Daarom kwam hij bij Groen, waarvoor hij momenteel zetelt in de gemeenteraad.  Groen is voor hem het positieve alternatief. De enige partij die de juiste sociale en duurzame ideeën bundelt.
Bart Foubert, plaats 8

“Ik ben koppig, gedreven en vastberaden”, bekent Bart Foubert, huidig gemeenteraadslid. “Ik voel me goed bij Groen”, legt hij uit. “Groen is de enige partij, die de juiste richting wil opgaan. De enige partij die gaat voor het meest essentiële: ‘onze planeet’.”

Bart staat ook zelf voor verandering. De voorbije jaren liet hij zien dat hij op een positieve, sterke manier aan politiek kan doen en dat hij er niet mee inzit om zich in een dossier vast te bijten. Bart blijft dus één van onze enthousiaste doeners, die er helemaal voor gaat en die onze slogan “Het kan anders” hoog in het vaandel draagt.   
 
Pieter Stevens, plaats 18

“Er is nog heel veel verbetering mogelijk binnen de sociale economie”, legt Pieter Stevens uit, “en ik kijk er naar uit  hier samen met Groen mijn steentje aan bij te dragen”. Pieter heeft veel ervaring binnen de sociale economie door zijn job bij Den Azalee als werkleider diensten,  en verantwoordelijke catering, recepties, enz. “Thema’s als sociale tewerkstelling en voedseloverschotten, liggen mij dus erg aan het hart”, verklaart Pieter.

Naast het sociale thema houdt Pieter erg veel van sporten als karate, lopen, fitnessen en geniet hij enorm van reizen. Kort samengevat een man met zowel sociale, culinaire als organisatorische vaardigheden.
Huguette Van Laere, plaats 21

“Ik heb Groen altijd een warm hard toegedragen. Hierdoor was het voor mij niet moeilijk om ja te zeggen, wanneer ik gevraagd werd om op de lijst te staan”, verklaart Huguette. Ze werkte 34 jaar voor het ACV en is nu op SWT.

Als kandidaat voor Groen Sint-Niklaas wil ze zich vooral inzetten voor een leefbare stad en voor het thema cultuur. Cultuur heeft een belangrijke plaats in haar leven. Ze is opgeleid in het kunstonderwijs en daarom blijft creativiteit voor haar erg belangrijk. Ze kijkt er dan ook erg naar uit op cultureel vlak veel te kunnen betekenen voor Groen.
Jelle Van Goethem, plaats 30

Samen met Groen onze stad autoluw en bruisend maken. Een nog grotere groene long voorzien. Gaan voor een sterk onderwijsbeleid en inzetten op burgerparticipatie. Een uitgesproken beleid qua ruimtelijke ordening en betere faciliteiten voor sport en cultuur, dat zijn punten waar deze leergierige en enthousiaste doener zich voor wil smijten.

Jelle vindt je behalve in de klas als geschiedenileraar vaak terug op een loopwedstrijd, bij een quiz of zelfs achter het schaakbord. Hij is dus van vele markten thuis en nu hij terug in Sint-Niklaas woont, kijkt hij er naar uit om er samen met Groen voor te gaan.