Klaus Bondam, fietsende burgemeester van Kopenhagen, komt op woe 21/09 spreken in Sint-Niklaas

19 September 2011

Van 16 tot en met 22 september is het 'Week van de Mobiliteit'. Over heel Europa wordt dan aandacht gevraagd voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik. Op woensdag 21 september om 19.30u komt op vraag van Fietsersbond Regio Sint-Niklaas hoog bezoek naar de stad: Klaus Bondam is de huidige directeur van het Deens Cultureel Instituut in Brussel en was tot 2009 de 'fietsende burgemeester' van Kopenhagen. Hij roept op tot het 'Kopenhageniseren' van Europa en de wereld. Wat dat precies wil zeggen, maakt hij die avond duidelijk.De Deense hoofdstad wordt beschouwd als 's werelds meest leefbare stad, met een steeds toenemend engagement op het vlak van ecologische en duurzame ontwikkeling van het stadsleven. Wist u dat Kopenhagen al in 1962 de eerste winkelwandelstraat van de wereld had? En dat 1/3 van alle inwoners op de fiets naar werk of school gaat?

Bondam brengt in de Vredeszaal van het stadhuis van Sint-Niklaas een voordracht 'Fietsen, een Feest!'. De voordracht gaat in het Engels, met vertaalhulp; ruim beeldmateriaal zal de verstaanbaarheid vergroten.

De toegang is kosteloos. Het aantal plaatsen is beperkt tot zestig. Inschrijven is ten zeerste gewenst. Dat kan met een mailtje naar [email protected]. Telefoneren naar Fietsersbond Nationaal kan tijdens kantooruren op 03 231 92 95.

In bijlage de flyer: