Groen wordt beloond met tweede schepen !

10 November 2012

Uit "Het Nieuwsblad": http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121109_00363947SINT-NIKLAAS - 'We hebben op 14 oktober een beter resultaat gehaald dan zes jaar geleden', zegt de huidige en nieuwe schepen Sofie Heyrman. Groen won drie zitjes binnen het Progressief Kartel. De eerste en tweede opvolger binnen het kartel zijn ook van Groen. 'Het enige wat wij tijdens de onderhandelingen vroegen, was dat dit zou te zien zijn in de samenstelling van het college. Vandaar dat wij zeer blij zijn met een tweede schepen.'

 

In het vorige bestuur had Groen niet de bevoegdheid over milieu, maar daar komt nu verandering in met nieuwkomer Wout De Meester. Hij is al jaren voorzitter van Groen Sint-Niklaas en lag mee aan de basis van het succes van de partij. Nu wordt hij schepen voor Jeugd, Duurzaamheid en Natuur, waar de partij zeer tevreden mee is.

Onafhankelijk kandidaat Herman De Vleeschhouwer, die op de kartellijst de tweede plaats had maar het niet waarmaakte, raakte wel verkozen, maar grijpt naast een schepenzetel.

Hoogstwaarschijnlijk zal hij zijn mandaat niet opnemen omdat dat onverenigbaar is met zijn werk als directeur van de Stedelijke Academie voor Woord en Dans. Daardoor heeft Groen dan vier zetels in de nieuwe gemeenteraad.