Groen vormt meerderheid met N-VA en Open Vld voor sociale, groene en fiere stad

16 Oktober 2018

Groen vormt meerderheid met N-VA en Open Vld voor sociale, groene en fiere stad

De kiezer heeft gekozen voor het aanpakken van armoede en klimaatveranderingen, het vergroenen van de stad en om samen te werken aan een open en fiere stad.  

Om dit waar te maken, nemen we als Groen onze verantwoordelijkheid op en starten met de onderhandelingen voor een nieuw bestuur met N-VA en Open Vld voor een sociale, ecologische en fiere stad.

Op ons kan je rekenen voor een sociale en groene stad!

Bedankt voor de steun! 

10 UITGANGSPUNTEN VAN HET NIEUWE BESTUUR
De 10 uitgangspunten om samen met de burgers en het middenveld te gaan voor een sociale, groene en fiere stad:

🌳Gaan voor een gezellig en aantrekkelijk stadscentrum, maar ook gezellige deelgemeenten en meer groen (bossen, parken en pleinen) in alle woonbuurten.

🤝 Aanpakken van armoede door focus op huisvesting, kinderarmoede en activering.

🌍 Evolutie naar een klimaatneutrale stad.

🚴Sint-Niklaas verder uitbouwen als fietsstad met veilige en comfortabele infrastructuur.

☘️Gefaseerde uitvoering van het wijkcirculatieplan om de bereikbaarheid van het stadscentrum, de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te verbeteren. Hiervoor is een herinrichting van het marktplein nodig. De ondergrondse parking krijgen hiervoor een extra in- en uitgang.

👮‍♀️ Een geïntegreerd en kordaat beleid om iedereen zich overal in de stad veilig te laten voelen en overlast tegen te gaan.

🚯Een nette, kwaliteitsvolle en toegankelijke publieke ruimte met voldoende groen.

🏬Een ondernemingsvriendelijk klimaat met aandacht voor innovatief en duurzaam ondernemen en het creëren van extra werkgelegenheid.

💪Realisatie van geclusterde culturen, jeugd- en sportsites met een tweede of groter zwembad; een goede ondersteuning van en samenwerking met verenigingen en middenveldorganisaties.

💰Gezonde staatsfinanciën, met de vermindering van de aanvullende personenbelasting met 1%, en een klantvriendelijke organisatie ten dienste van onze burgers, ondernemingen, verenigingen en bezoekers.