Groen Sint-Niklaas gelooft in eigen kracht!

29 Augustus 2017

De algemene vergadering van Groen Sint-Niklaas heeft op maandag 28 augustus beslist om met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 met een ambitieus programma en eigen lijst naar de kiezer te stappen. Dit is een weloverwogen keuze van Groen Sint-Niklaas die de laatste tijd sterk gegroeid is. "De tijd is rijp om onze eigen weg te gaan", aldus voorzitter Tim De Roeck. "Groen Sint-Niklaas gelooft in een positieve politieke cultuur die mensen verbindt en mogelijkheden geeft. En waarbij de samenwerking tussen partners er één is die focust op de langetermijnvisie en niet op snel politiek gewin. Wij blijven werken aan een klimaatneutraal , sociaal & divers, kind-  en fietsvriendelijk Sint-Niklaas en deelgemeenten waar iedereen zijn plaats heeft. En dat geheel in onze eigen, gekenmerkte stijl." Groen Sint-Niklaas wil een versnelling hoger gaan in de verankering van meer groen in de stad. Bij nieuwe, ruimtelijke ontwikkelingen of de aanleg van wijken moet meer kwalitatief groen de stad lucht geven en leefbaarder maken. "Daarbij denken we bijvoorbeeld aan de belangrijke ontwikkeling in de Stationsomgeving Noord. Om het draagvlak bij de inwoners te verhogen, moet er plaats zijn voor intensieve participatietrajecten met de wijken en buurten. Nieuwe ontwikkelingen moeten getoetst worden aan de noden van een wijk of buurt zowel op het gebied van openbaar groen, speelruimte, sociale diversiteit, als mobiliteit", aldus De Roeck. Groen Sint-Niklaas wil ook de beschikbare groene ruimte buiten de stadsrand en in de deelgemeenten meer vrijwaren.

Er mag ook op geen enkel moment ingeboet worden op de volksgezondheid van mensen. "Een tijdelijke sluiting van een asbeststort dat op minder dan 100m van bewoning op een amateuristische wijze wordt uitgebaat is te weinig. Groen ijvert achter de schermen al lang voor een definitieve sluiting, dat willen we duidelijk kunnen zeggen", zegt Tim De Roeck. "Een dubbele boodschap op een dossier waarop milieu en volksgezondheid zo dicht samen komen, kan voor ons niet. Voor Groen Sint-Niklaas is het duidelijk dat de volksgezondheid steeds moet primeren."

Groen Sint-Niklaas wil met iedereen samenwerken die respect heeft voor onze toekomstvisie en verbindend werk wil maken van een klimaatneutrale, sociaal & diverse, kind- en fietsvriendelijke  stad en deelgemeenten waar niemand uit de boot valt. "We hebben er alle vertrouwen in dat heel wat inwoners dit verhaal willen versterken. Politiek is samenwerken en bondgenoten zoeken. Op dat vlak hebben we geen taboes en hopen we dat het sterke werk dat onze Groene mandatarissen en dit stadsbestuur de laatste jaren aflevert, ook het volgende bestuur inspireert om onverminderd op de ingeslagen weg verder te gaan", besluit voorzitter De Roeck.

 

Tim De Roeck

Voorzitter Groen Sint-Niklaas