Fietsers krijgen kans om mee te debatteren over toekomst

12 September 2013

Tijdens de Week van de Mobiliteit, van 16 tot 22 september, plaatst het stadsbestuur de fietser volop in de kijker. Wie wil, kan mee debatteren.  Het stadsbestuur kondigde het aan in het witboek: Sint-Niklaas moet een fietsstad worden.Eind augustus was er al de bekendmaking van een viertal fietsstraten en bij de start van de Week van de Mobiliteit plaatst het stadsbestuur de fietser opnieuw volop in de kijker.

'Het is de start van een campagne om Sint-Niklaas als echte fietsstad op de kaart te zetten', zegt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA).

De fiets heeft iets

In het voorjaar mochten de bewoners een slogan bedenken voor de fietspromotiecampagne.

De fiets heeft iets kwam toen als favoriet uit de bus.

Deze slogan en bijhorend logo worden vanaf nu gebruikt om de acties rond het fietsbeleid te begeleiden.

Van het logo is ook een fietslabel gemaakt, met op de keerzijde een uitnodiging voor een rondetafelgesprek over de fiets in de stad.

'Die uitnodiging wordt op zo'n 5.000 exemplaren verspreid door ze aan fietsen te hangen', benadrukken schepenen Wout De Meester (Groen) en Carl Hanssens (N-VA).

Dit rondetafelgesprek vindt plaats in de stadsschouwburg op zaterdag 21 september van 9.30 tot 13 uur.

'Wij doen een warme oproep aan iedereen die de fiets een prominente plaats wil geven in onze stad om aan het startgesprek deel te nemen', zegt burgemeester Lieven Dehandschutter.

'Wat de komende maanden en jaren voor het fietsbeleid op het programma staat, zal mee bepaald worden door wat er tijdens het debat uit de zaal komt. De besluiten van dat debat zullen dan later mee opgenomen worden tijdens de discussies over het algemeen mobiliteitsplan.'