24 September 2018

19.00u -
23.00u

Fairfin: 'Hé, dat is míjn geld?!'

WEDO , Stationsstraat 41, 9100 Sint-Niklaas

Ik doe mee!

FairFin geeft uitleg over de link tussen onze banken en controversiële mijnbedrijven.

Ook al zijn veel mijnbouwsites ver weg, wij hebben er in het Westen wel degelijk een link mee. Via de producten die we gebruiken (elektronica, sieraden, energie,…) en via ons geld. De controversiële mijnbedrijven worden namelijk gefinancierd door de banken waar wij klant bij zijn.

Uit een onderzoek van Fairfin, 11.11.11. en Broederlijk Delen in 2017 werd duidelijk dat negen Belgische banken 34 miljard dollar investeerden in de vorm van leningen en uitgiftes van aandelen en obligaties in deze bedrijven. BNP Paribas, Deutsche Bank en ING Group zijn de grootste financiers.

Hoe komt ons geld daar terecht? Wat zijn de consequenties? En wat kunnen wij – bankklanten en burgers – eraan doen om het te laten stoppen? De informatie legt Fairfin ons op heldere wijze uit! Je hebt geen financiële of economische voorkennis nodig voor deze sessie.

Lezing door Fairfin. Zij voeren campagnes die Belgische banken en het publiek informeren en aanzetten om anders om te gaan met geld.

Vrije bijdrage
Deuren 19u
Start 19u30
Mogelijkheid om nog na te babbelen en iets te drinken.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.