Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

28 Mei 2018

 Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Ruth Verbeke, plaats 23

“Nu Groen Sint-Niklaas met een eigen lijst opkomt, wil ik heel graag mijn steentje bijdragen”, zegt Ruth Verbeke. Ruth is al jaren lid van Groen en engageerde zich ondertussen voor heel wat activiteiten. Door haar job in het medische werkveld weet Ruth, uit eigen ervaring, dat bereikbare gezondheidszorg een belangrijk thema is. “Goede medische zorg voor iedereen, ook voor mensen in armoede, is gewoon onontbeerlijk”, vertelt Ruth. Zorg daarbij voor leefbare woningen voor iedereen en Sint-Niklaas is weer een stapje verder. Met Ruth hebben we er op het welzijnsvlak een ervaren iemand bij.
 

Dirk Baeck, plaats 22

Dirk Baeck is reeds 36 jaar lid en was al 8 jaar OCMW-raadslid in Temse. “Opkomen voor mensen in sociaal onrechtvaardige omstandigheden, is nog steeds mijn grootste uitgangspunt”, legt Dirk ons uit. Zo wil hij gaan voor meer sociale huurwoningen. Ook een gebruiksvriendelijk openbaar vervoer, vindt Dirk echt nodig. Hij merkt dit  dagelijks bij zijn vrijwilligerswerk, wanneer hij eenzame bejaarden bezoekt. Dirk is ook een dichter, die door zijn liefde voor poëzie een plaats heeft gevonden binnen het Masereelhuis, een organisatie met een pluralistisch maatschappij-kritische visie… Om maar te zeggen, met Dirk heeft Groen er een doener met veel ervaring bij.
 

 

Catherine Decraene, plaats 19

“Be the change you want to see in the world”, legt Catherine ons uit. Ze droomt van een stad waar het warm samenleven is, waar veel oog is voor groen en gezond leven. Ze gaat voor een stad met aandacht en respect voor iedere inwoner. Onderwijs is een thema dat Catherine nauw aan het hart ligt. Ze gaf jarenlang les in de Odisee Hogeschool en is ervan overtuigd dat een onderwijssysteem gebaseerd op diversiteit heel belangrijk is. Catherine heeft heel veel zin om met al haar dromen aan de slag te gaan en is blij dat dit kan samen met, “zo’n authentieke, warme politici als deze van Groen Sint-Niklaas”.

 

Jonas de Cauwer, plaats 28

“Groen is een positieve partij, die steeds vooruit kijkt”, antwoordt Jonas, wanneer we hem vragen waarom hij voor Groen koos . “Ik ben zelf ook heel positief en dus passen we heel goed bij elkaar”. Groen is de enige partij die echt mijn grootste ideaal, als industrieel ingenieur milieukunde, nastreeft: “Milieu voorop!“. Daarnaast staat Jonas voor een sterk cultuurbeleid, waarin iedereen zijn creativiteit kwijt kan en voor goede internationale samenwerking binnen onze multiculturele wereld. Jonas is heel gedreven en geëngageerd. Een jonge doener, vol enthousiasme, waar je in Sint-Niklaas nog veel van zal horen.