Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

17 Augustus 2018

 Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Maak kennis met enkele van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

5 van onze kandidaten voor de 14/10 
Bart De Bruyne, plaats 4

“Geluk zit vaak in kleine dingen, maar ook in een gezonde en veilige leefomgeving, financiële zekerheid en een sociaal netwerk waarop je kan terugvallen.” Bart de Bruyne, gemeenteraadslid sinds 2012 en fractievoorzitter, doet aan politiek omdat hij dit geluk zou willen voor iedereen. Hij heeft samen met Groen al veel veranderingen in de goede richting kunnen verwezenlijken: zoals de keuze voor het lobbenstadmodel, het nieuwe mobiliteits- en klimaatplan.

Groen verlegde met zijn beslissingen de focus op lange termijn ipv op snel politiek gewin en dit is volgens Bart de enige efficiënte manier om geluk voor iedereen te bekomen.
Liliane Verbeke, plaats 7

Van Sint-Niklaas een stad maken, waar plaats is voor natuur en waar iedereen zich goed kan voelen”, dat is  waarom Liliane Verbeke al zolang aan politiek doet.

“Op gemeentelijk vlak kunnen we veel doen voor het ecologisch evenwicht. Denk maar aan zorgen voor schone lucht en kwalitatief groen,” legt Liliane ons uit. Daarnaast staat Liliane voor een sociaal Sint-Niklaas, “waar iedereen zich thuis voelt en zich kan ontplooien.” Liliane doet ook veel vrijwilligerswerk. Op deze manier is ze vaak onder de mensen, wat ze erg belangrijk vindt, en kan ze het best aanvoelen wat er echt leeft in Sint-Niklaas.
Annelies Van den Brande, Plaats 9

“Iedereen, ook iemand met een beperking, in (kans)armoede, op de vlucht, e.a. is graag de regisseur van zijn eigen leven. Dit kan, als ze zich omringen met het juiste team en toegang krijgen tot de juiste voorzieningen.”

Dit is waar Annelies voor wil gaan. “Ik ben bijna blind, mama van 2 kinderen, historica, voorzitter van Vrijgezind, enz.,” vertelt Annelies. “Ik bereikte al veel in mijn leven maar met vallen en opstaan, een sterke wil, veel hulp van mijn ouders én met de juiste ondersteuning, die je steeds moet zoeken. “Dit kan eenvoudiger en daar wil ik voor gaan, samen met Groen."
Pieter Serverius, plaats 14

“Meer en meer mensen voelen dat het beter en anders kan. Ik ben één van die mensen en wil mee het verschil maken. Dat is de grote reden waarom ik voor het eerst opkom voor Groen”, legt Pieter ons uit.

“Iedereen heeft recht op propere lucht, betaalbare en kwalitatieve huisvesting en een goed uitgebouwd wegennet en openbaar vervoer”, stelt hij. Als vrachtwagenchauffeur bij één van de beste werkgevers van Vlaanderen is hij ervaringsdeskundige op het vlak van mobiliteit en verkeersveiligheid. Hij staat voor een propere stad met goede fietsinfrastructuur en hij wil de Sint-Niklazenaar aanzetten tot minder auto-denken.
Jan Sablon, plaats 26

“Een sterke boom kan vele vruchten dragen”, is Jan Sablons favoriete quote. Hij is dan ook van vele markten thuis. Hij bekleedde een directiefunctie, waardoor hij veel kennis heeft over onderwijs. Ook voor een goed gesprek over geschiedenis of actualiteit, kan je bij Jan terecht.

Jan is erg begaan met mobiliteit en natuurbehoud. Deze gaan bij Jan hand in hand. Je vindt hem regelmatig terug op de fiets, zowel voor korte als lange tochten door de natuur en liefst nog voor een goed doel. Groen is voor hem daarom een partij, die hij graag wil ondersteunen met zijn reeds opgedane kennis en ervaring.